Registreer een gestolen auto in de internationale gestolen auto-database, auto's, fietsen, boten, bestelwagens

Door een voertuig te registreren in deze gestolen motorvoertuigen database, verschijnt er een waarschuwing op sociale media met alle informatie over het voertuig. Deze waarschuwing wordt om de paar uur herhaald. In dit bericht wordt het chassisnummer van het voertuig (VIN), merk, model en kleur vermeld. Het kenteken wordt op de eerste pagina van Google vermeld als gestolen. Dit is van vitaal belang wanneer een gestolen auto uw land uit wordt verscheept, of wordt gecontroleerd door de douane, politie of potentiële kopers. Als u aangifte doet bij de politie dat uw auto is gestolen, wordt dit nl. alleen geregistreerd in de politiesystemen; deze zijn dus niet openbaar. En als u dan ‘googled’ naar uw gestolen auto, zult u niets vinden. De gestolen motorvoertuigen database doet dat dus wel. Zodra u in deze database staat geregistreerd, wordt de informatie wereldwijd gedeeld via Google en Facebook. Dit maakt de kans dat uw gestolen voertuig wordt teruggevonden aanzienlijk groter!

Het is bewezen dat veel potentiële kopers online naar een VIN zoeken voordat ze een voertuig kopen. Het is daarom van vitaal belang uw voertuig in deze database te registreren. De politie, de douane, het publiek en potentiële kopers kunnen gratis gebruik maken van de database.

Wat te doen als uw auto gestolen is

  1. Neem onmiddellijk contact op met uw lokale of dichtstbijzijnde politiebureau om aangifte te doen van de diefstal.
  2. Breng de politie op de hoogte als uw voertuig een GPS-volgsystemen heeft en geef de politie de inloggegevens hiervan.
  3. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om de diefstal te melden en een ​​claim voor te bereiden. Verstrek de verzekeringsmaatschappij het nummer van het diefstalrapport.
  4. Registreer het gestolen voertuig bij Digitpol in de gestolen voertuigen database. Na betaling staat uw voertuig onmiddellijk wereldwijd als gestolen geregistreerd.