Voertuigcriminaliteit

Betrouwbare operationele partner in de strijd tegen voertuigcriminaliteit, van het opsporen van gestolen voertuigen tot digitale forensische onderzoeken van voertuigen en auto-onderdelen. Digitpol biedt operationele ondersteuning bij het zoeken en terugvinden van gestolen auto's, bestelwagens, vrachtwagens, fietsen en boten. Digitpol is een internationale particuliere organisatie die ondersteuning biedt aan verzekeringsmaatschappijen en autoriteiten voor het onderzoeken van voertuigcriminaliteit wereldwijd, in de Verenigde Staten, Europa, West-Afrika en Azië

Digitpol Automotive is een toegewijde gespecialiseerde eenheid die zich voornamelijk bezighoudt met voertuigen en veiligheidskwesties. Met een schat aan expertise omvatten onze uitgebreide diensten verschillende gebieden, zoals ANPR-diensten, IOT-ontwikkeling, verborgen audioapparaten, heimelijke installatie van GPS-trackers en telematica-toepassingen, het uitvoeren van forensisch onderzoek naar voertuigen, het onderzoeken van verzekeringsfraudezaken, het volgen van gestolen voertuigen en het leveren van op maat gemaakte voertuigbeveiligingstoepassingen voor de overheid en veiligheidsdiensten. Digitpol is een leider in Telematica en Forensica van Verbonden Voertuigen.

De Automotive Forensische Experts van Digitpol zijn een team van zeer bekwame professionals met uitgebreide achtergronden in rechtshandhaving, met name in heimelijke operaties en technische gebieden. Deze experts brengen hun expertise op het gebied van surveillance en voertuigbeveiliging naar voren in hun werk. Met hun gespecialiseerde kennis en ervaring zijn ze in staat om een breed scala aan uitdagingen met betrekking tot voertuigen en hun beveiliging aan te pakken. Hun unieke vaardigheden stellen hen in staat om grondig onderzoek uit te voeren, bewijsmateriaal te analyseren en waardevolle inzichten te bieden op het gebied van automotive forensica

1679514355455

Eenheid voor Onderzoek naar Gestolen Auto's

Digitpol biedt operationele ondersteuning bij het zoeken en terughalen van gestolen auto's, bestelwagens, vrachtwagens, fietsen en boten voor verzekeringsmaatschappijen. Digitpol levert deze zoek- en inbeslagname-dienst in samenwerking met politie-eenheden wereldwijd, en binnen Nederland is Digitpol de traceringspartner van de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Wanneer een voertuig is gestolen en er aangifte is gedaan, krijgt Digitpol de opdracht om het voertuig op te sporen. Wanneer het voertuig is gelokaliseerd, zorgt Digitpol ervoor dat het voertuig onder toezicht blijft totdat de politie ter plaatse arriveert. Inbeslagname wordt altijd uitgevoerd door de wetshandhavingsautoriteiten.

Stolen Vehicle Tracking System

GPS-tracker met monitoringdienst

Telematica met Reactiedienst - Digitpol biedt tracering via een OEM of een aftermarket GPS-tracker en biedt een uitgebreide oplossing voor voertuigbeveiliging en diefstalherstel. Deze tracker is naadloos geïntegreerd met een toegewijd monitoringsteam dat snel reageert wanneer een diefstal wordt gemeld. Onze dienst omvat zowel continue monitoring als een snelle respons om het voertuig te herstellen.

Digitpol biedt Telematica Traceren voor Gestolen Voertuigen in samenwerking met de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV).

btrhdr

Onderzoek naar verzekeringsclaims

Digitpol biedt ondersteuning op de volgende gebieden:

Onderzoek van het voertuig op digitale sporen van een ongeval. Ontdekken van digitale sporen op de locatie van het ongeval (vanaf 2016+). Locaties & Crash-gegevens. Onderzoek van de sleutel om de identiteit te bepalen aan de hand van digitale gegevens en de laatste kilometers waarop de sleutel is gebruikt. Onderzoek van het instrumentenpaneel om kilometerfraude vast te stellen en de originele kilometerstand te herstellen. Identificatie van vervangen of gestolen onderdelen. Is de airbag opnieuw geprogrammeerd, geflasht of bevat deze gebreken?

Is de motor-ECU (Engine Control Unit) aangepast?

Dit zijn de verschillende aspecten waarop Digitpol ondersteuning biedt bij het onderzoeken van verzekeringsclaims met betrekking tot voertuigen.

stolen BMW X5

Penetratietest van het verbonden voertuig

Penetratietesten van verbonden voertuigen is een belangrijk aspect om de veiligheid van moderne auto's te waarborgen. Naarmate het aantal verbonden functies in voertuigen toeneemt, groeit ook het aanvalsvlak dat beschikbaar is voor cybercriminelen.

De expertise van Digitpol in het uitvoeren van penetratietesten voor voertuigfabrikanten kan waardevol zijn bij het identificeren van kwetsbaarheden en het beveiligen van verbonden voertuigen.

Contact

Wat te doen als je auto gestolen is

Meld de diefstal onmiddellijk bij de politie, samen met alle details. Neem de autodocumenten mee en als het voertuig is uitgerust met een volgsysteem, verstrek dan de inloggegevens van de tracker. Nadat je de diefstal bij de politie hebt gemeld, bel je Digitpol om hulp te vragen bij het zoeken naar de gestolen auto, indien nodig. Om een gestolen auto te volgen, kan Digitpol, indien toestemming is verleend, gegevens opvragen bij de fabrikant van het voertuig die kunnen helpen bij het lokaliseren van het voertuig. De belangrijkste stap is het indienen van een politierapport; dit is dringend.

Wat te doen als je auto in het buitenland is gestolen?

Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk meldt bij de lokale politie in het land waar de auto is gestolen. Neem het registratiecertificaat en alle informatie die je hebt over de auto en de plaats en tijd van de diefstal mee. Zodra de auto als gestolen is gemeld, bel dan Digitpol om te helpen bij de zoektocht. Wanneer je terugkeert naar je eigen land, moet je contact opnemen met de lokale politie om hen op de hoogte te brengen, zodat je verzekeringsmaatschappij volledig op de hoogte is. Tijdens het gesprek zal je worden gevraagd om de diefstalverklaring die je in het buitenland hebt afgelegd aan de politie te verstrekken.

Wat gebeurt er wanneer je een voertuig meldt bij Digitpol?

Als je een gestolen voertuig meldt bij Digitpol, zullen we de gegevens onderzoeken. Als de auto als gestolen is gemeld bij de politie, sturen we een melding met betrekking tot het merk, model, kenteken en het chassisnummer van het voertuig naar ons internationale netwerk voor onderzoek naar voertuigcriminaliteit. Dit netwerk omvat grensovergangen, douane, havenautoriteiten, verzendmaatschappijen, politie en particuliere onderzoeksteams.

Wanneer zoeken we naar het voertuig?

Het ZOEKEN naar een gestolen voertuig is een specifieke dienst en is alleen mogelijk wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. In de meeste gevallen kunnen we voertuigen traceren en lokaliseren die zijn geproduceerd vanaf 2018. Voor elk geval hebben we volledige toestemming nodig, zoals instemmen met de vragenlijst of een kopie van de registratiepapieren van de auto, een volmacht en het politierapport. Als we de ZOEKprocedure kunnen toepassen, zullen we je hiervan op de hoogte stellen.

Onze Oplossingen

Tracing

Internationale tracering, locatie en repatriëring van gestolen voertuigen

Onderzoeken

On-site onderzoeken, onderdelen inspecteren, voertuigen en de originele identiteit traceren.

Wij zijn gespecialiseerd in autovervoer, gesloten autotransport en internationaal autotransport.