Registrera stulen bil, cykel, båt eller lastbil

Genom att lista ett stulet fordon, en bil, motorcykel, båt, husbil, anläggning eller en lastbil i Digitpols databas för stulna fordon, kommer detta att göra det möjligt för fordonet att omedelbart vara synligt över ett stort antal sociala medieplattformar, på internet och delas med Digitpols utredningspartner.

Genom att registrera ett fordon i den stulna bildatabasen skickas en varning med information om fordonet över sociala medier och skickas igen var några timme, fordonets chassinummer (VIN), fordonets identitetsnummer, märke, modell, färg och registreringsskylt kommer att listas på den första sidan av google som stulen. Detta är viktigt när en stulen bil fraktas från ditt land eller kontrolleras av tull-, polis- eller importmyndigheter eller potentiella köpare.

Om din bil rapporteras till den lokala polisen kan serienumret, VIN och registreringsskylt inte visas i en offentlig internetsökning (google) som stulen. Därför ger denna databas med stulna fordon allmänheten ytterligare resurser för att bekämpa fordonsbrott och öka chanser att återställa ett stulet fordon.

Digitpol tillhandahåller den här stulna fordonsregisterdatabasen i syfte att skapa allmänhetens medvetenhet och öka risken för återhämtning, i vissa fall kan DIGITPOL erbjuda operativt stöd med Search and Recovery.

Administrationskostnaderna, vi debiterar 19USD eller 16Euro eller för att registrera ditt fordon i Stolen Vehicle Database. Denna avgift debiteras vid betalning i din lokala valuta till valutakursen på 19 USD som är cirka 16EUR. USD tillkännages som global valuta, du kommer att debiteras i din lokala valuta!

Databasen tillkännages på engelska för att säkerställa att den är läsbar över hela världen.

Vad ska du göra om din bil blir stulen?

  1. Kontakta omedelbart närmaste polisstation för att lämna in en stulen bilrapport.
  2. Kontakta ditt försäkringsbolag för att ansöka så snart du upptäckte att din bil var stulen. Ge försäkringsbolaget stöldrapportnummer.
  3. Informera polisen om du har installerat GPS-spårningssystem och ge polisen inloggningsinformationen.
  4. Rapportera den stulna bilen till Digitpol och be om att bilen matas in i International Stolen Car Database. Begär Digitpol att söka efter bilen.

Vad händer när du rapporterar ett fordon till Digitpol?

Om du anmäler ett stulet fordon till Digitpol kommer vi att undersöka uppgifterna, om VIN / Plate listas som stulen kommer vi att skicka en varning om fordonsinformationen som foton, märke, modell, registreringsskylt och VIN till vårt internationella fordon brottsutredningsnätverk som består av gränsövergångar, tull, hamnmyndigheter, sjöfartsbyrå, polis och privata utredningsgrupper. En varning skickas över sociala medier och skickas igen med några timmars mellanrum. De stulna bilarnas serienummer, FIN, VIN och registreringsskylt kommer att listas på google första sida som stulna

När ska vi söka efter fordonet?

SÖKNINGEN efter ett stulen fordon är en specifik tjänst och det är bara möjligt när vissa parametrar är uppfyllda. Om vi ​​kan tillämpa SÖK-förfarandet kommer vi att meddela dig.

Delning:

Om du listar ett fordon till denna databas kommer Digitpol att dela alla objektdata, såsom fordonets märke, modell, färg, tillverkningsår, motorvariant med polis, tull, hamnmyndigheter, utredare och vårt partnernätverk. Inga personuppgifter kommer att delas ut sådana.

ANPR:

Varje fall som rapporteras till Digitpol, registreras registreringsskylten i ett ANPR-system och om en HIT upptäcks meddelar Digitpol polisen i regionen som är ansvarig för upptäckten.

Sökgrupp:

Om ett fordon rapporteras till polisen och polisen som hanterar ärendet samtycker, i vissa fall tillhandahåller Digitpol operativt stöd med sökning och återhämtning, detta inkluderar, beroende på stöldens plats, kan ett svarsteam delta i området och söka för fordonet beror det på att många stulna fordon ofta parkeras några dagar innan de flyttas någon annanstans. Om ditt fordon blir stulet i en region där Digitpol driver en sök- och återställningstjänst kommer vi att kontakta dig.