Onderzoek naar Cybercriminaliteit

Cybercrime Investigation, of computergerichte misdaad, is een misdaad waarbij een computer en een netwerk betrokken zijn. De computer is mogelijk gebruikt bij het plegen van een misdaad, of het is het doelwit. Cybercriminaliteit kan worden gedefinieerd als: "Delicten die zijn gepleegd tegen individuen of groepen individuen met een crimineel motief om opzettelijk de reputatie van het slachtoffer te schaden of het slachtoffer direct of indirect fysiek of mentaal letsel of verlies te berokkenen, met behulp van moderne telecommunicatienetwerken zoals internet (netwerken inclusief maar niet beperkt tot chatrooms, e-mails, prikborden en groepen) en mobiele telefoons (Bluetooth / sms / mms) ”.

Digitpol's Cyber ​​Crime and Security Investigation-expertserviceservices voor bedrijven, we onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van internet. Digitpol gebruikt industriestandaard internetmonitoringplatforms om trefwoorden te detecteren en bewijsmateriaal op servers wereldwijd te vinden. Gegevens verkregen van cyberkanalen zijn het meest effectief wanneer ze worden gekoppeld aan fysiek bewijs als aanvullend bewijs.

Wanneer Digitpol wordt ingeschakeld, zorgen we ervoor dat geen enkel digitaal bewijs over het hoofd wordt gezien en helpen we in elk stadium van een onderzoek, ongeacht de grootte of locatie van gegevensbronnen. Claims van lekken, fraude, cyberspionage, financiële manipulatie, computercriminaliteit, wangedrag van werknemers en andere illegale of onrechtmatige handelingen vereisen dat bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstanties digitale forensische methoden inzetten om feiten die tot de waarheid leiden samen te voegen.

Ongeautoriseerde toegang Onderzoek

We onderzoeken en analyseren ongeautoriseerde cybertoegang of hackincidenten, zoals wanneer iemand zonder uw toestemming toegang krijgt tot uw cloud, server of fysieke apparaat. Hackers kunnen toegang krijgen tot uw computer of apparaat door zwakke punten in de beveiliging, malware of phishing. Zodra ze uw e-mail-, bank- of sociale media-accounts hebben gecompromitteerd, kunnen ze wachtwoorden wijzigen waardoor u geen toegang meer krijgt tot uw account. Oplichters sturen vaak berichten die zich voordoen als mensen en die hen doorverwijzen naar nepwebsites of hen vragen geld te sturen. Moderne aanvallen zijn zeer geavanceerd, de nepwebsites lijken misschien echt.

Malware-analyse

Malware-analyse is de studie of het proces om de functionaliteit, oorsprong en potentiële impact van een bepaald malwaremonster te bepalen, zoals een virus, worm, trojaans paard, rootkit of achterdeur. Cybercriminelen kunnen schadelijke software (of malware) gebruiken om uw online activiteiten te volgen en schade aan de computer te veroorzaken. Malware wordt vaak gedownload wanneer mensen een geïnfecteerde e-mailbijlage openen of op een verdachte link in een e-mail klikken. Malware kan ook worden gebruikt om uw gebruikersnamen, wachtwoorden of andere informatie te stelen, die vervolgens wordt doorgestuurd naar een derde partij.

‘Malware’ is een verzamelnaam voor verschillende soorten malware, waaronder virussen, wormen, spyware, trojans of bots. Het gespecialiseerde team voor analyse van malware en virussen van Digitpol traceert malware, detecteert en verwijdert bedreigingen en analyseert de functie en traceert routes voor gegevensoverdracht.

Geavanceerde aanvallen Onderzoek

Geavanceerde criminelen zijn dagelijks actief om kwetsbaarheden op computers en andere apparaten te misbruiken. Enkele van de technieken die ze gebruiken zijn onder meer:

  • ongeautoriseerde toegang of hacking - wanneer iemand zonder toestemming toegang krijgt tot uw computer of apparaat,
  • malware - schadelijke software (zoals virussen, trojaanse paarden en spyware) die uw online activiteiten volgen en schade aan de computer veroorzaken,
  • denial of service-aanvallen - een aanval die een computer of website overspoelt met gegevens, waardoor deze overbelast raakt en de goede werking ervan wordt verhinderd. Dit type aanval is vaker gericht op bedrijven dan op individuen.

DDOS - Denial of service of gedistribueerde denial of service-aanvallen Onderzoek

Cyberaanvallen komen vaak voor en vaak wordt een methode gezien als een denial of service-aanval die een computer of website overspoelt met gegevens, die het systeem of de computer kunnen overbelasten en de goede werking ervan kunnen verhinderen. In tegenstelling tot hacken of malware, heeft het over het algemeen geen toegang tot het computersysteem. Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is een aanval van Denial of Service die afkomstig is van meerdere systemen, vaak een netwerk van gecompromitteerde computers.

E-mail fraudeonderzoek

Het Cyber- en Fraud-team van Digitpol is gecertificeerde fraude en forensische examinatoren en kan worden ingezet om te helpen bij alle gevallen die verband houden met e-mailfraude, phishingaanvallen via e-mail, e-mailfraude en online gerelateerde fraude. Digitpol kan forensische examinatoren inzetten om hacking te onderzoeken, te bepalen hoe dit heeft plaatsgevonden en de bevindingen te rapporteren. Digitpol zorgt ervoor dat hackers niet actief zijn in uw netwerk en zorgt ervoor dat het beleid en de regels van uw gebruikersaccounts correct zijn geconfigureerd om verdere aanvallen te voorkomen.

Onderzoek naar phishing-aanvallen

Phishingaanvallen, e-mailfraude, oplichting en online fraude vinden in de meeste gevallen plaats wanneer cybercriminelen manieren vinden om de e-mailservers of accounts van kleine en middelgrote bedrijven te hacken, vaak gericht op bedrijven met zaken in Aziatische landen. Cybercriminelen krijgen toegang tot e-mailaccounts en zoeken in e-mailaccounts op zoek naar gevoelige informatie zoals openstaande, onbetaalde facturen of gegevens met betrekking tot financiële transacties en zaken tussen leverancier, leverancier en klanten. Wanneer cybercriminelen een verkoop of een openstaande factuur identificeren, sturen de fraudeurs vervolgens verschillende fictieve e-mails vanaf het gehackte e-mailaccount of een e-mailadres dat naar het oorspronkelijke adres wordt gerepliceerd om de verkoop of een te betalen factuur te leiden, de fraudeur is dan vragen om geld over te maken naar een opgegeven bankrekening, meestal met als excuus dat er een probleem is bij de bank en dat er een alternatieve rekening moet worden gebruikt. Het is gebruikelijk dat het genomineerde account op dezelfde naam staat als de bedrijfsnaam of met een zeer kleine wijziging zoals een extra letter. Het is gebruikelijk dat de bankrekening zich in dezelfde stad bevindt als het slachtoffer of de cliënt.

Office 365 Phishing Attack Investigation

Het Cyber- en Fraud-team van Digitpol zijn gecertificeerde examinatoren, zijn experts in het ondervragen van Office 365-aanvallen en kunnen helpen bij alle zaken met betrekking tot phishing-aanvallen, e-mailzwendel en fraude. Digitpol kan forensische examinatoren inzetten om de hack te onderzoeken, te bepalen hoe deze heeft plaatsgevonden en de bevindingen te rapporteren. Digitpol zorgt ervoor dat hackers niet actief zijn in uw netwerk en zorgt ervoor dat het beleid en de regels van uw gebruikersaccounts correct zijn geconfigureerd om verdere aanvallen te voorkomen.

Als uw bedrijf het doelwit is van een phishingaanval zoals internetfraude, CEO-fraude of e-mailfraude en oplichting en geld is overgemaakt naar een bankrekening, kunnen we u helpen, maar alleen als u snel handelt en als u het bewijs heeft. Als Digitpol tijdig wordt geïnformeerd, zal Digitpol helpen om te voorkomen dat de middelen verder worden overgemaakt en helpen bij alle zaken, zoals het melden van de misdaad aan de lokale politie in de regio waarnaar de fondsen zijn overgemaakt.

Cyberwarfare

Cyberoorlog is het gebruik van technologie om een ​​natie aan te vallen, waardoor vergelijkbare schade wordt toegebracht aan daadwerkelijke oorlogvoering. ‘Cyberwarfare’ impliceert geen schaal, protractie of geweld die doorgaans worden geassocieerd met de term ‘oorlog’. Het Cyber ​​Intelligence-team van Digitpol houdt toezicht op de ernstigste bedreigingen en frauduleuze actoren, we verzamelen 24/7 Cyber ​​Threat Intelligence.

Bent u getroffen door een cybercriminaliteit?

Als u bent getroffen door een cyberaanval die uw systemen ontoegankelijk maakt, bel dan DIGITPOL

Als u een cybercriminaliteit of cyberaanval overkomt, moet u snel reageren. Meld het incident zo snel mogelijk bij uw lokale politie in het land waar u woont. Vraag het politierapport of zaaknummer op.

Cybercriminaliteit in verschillende vormen, zoals online identiteitsdiefstal, financiële fraude, stalking, pesten, hacken, e-mailfraude, e-mailspoofing, factuurfraude, e-mailzwendel, bankzwendel, CEO-fraude. Cyberfraude kan leiden tot grote ontwrichting en financiële rampen. Neem eerst contact op met de politie, meld de misdaad en neem vervolgens contact op met de hotlines van Digitpol of reageer online op ons voor forensische ondersteuning of onderzoeksondersteuning. CONTACT

Vraag om assistentie

Our Solutions

Digitpol’s computer forensics experts investigate, analyse and recover forensic data from computers, portable devices and hard disk drives.

We specialize in recovery of data from mobile phones and portable devices. We recover SMS, Calls, Emails, Media, VoIP data, GPS, Internet History, Whatsapp, Viber, Signal, Telegram, Deleted Data, Cloud Sources and all Cell ID Data.

Cloud data sources represent a virtual goldmine of potential evidence for forensic investigators. Together with mobile device data, they often capture the details and critical connections investigators need to solve crimes. Digitpol can access cloud sources and recover data contained in cloud services.